top of page

Si od nekdaj želite plesati, pa nikoli ni bilo....

Od nekdaj rada plešeš, pa ni bilo možnosti ali časa, da bi se udeležila plesnega tečaja. Nekoč si plesala, potem pa te je življenje potegnilo v svoj divji ritem in sedaj bi ponovno rada plesala, pa ne veš kaj bi bilo primerno zate. Obožuješ ples, vendar se ne počutiš dovolj dobro (_____________ - dopolni s svojim prepričanjem, ki te omejuje).

Se najdeš v kateri od napisanih situacij? Potem si na pravem mestu!

Ples se, tako kot vsaka stvar, začne v glavi. Z odločitvijo. Da boš storila nekaj zase, ker sebe ponavadi radi postavimo na stranski tir. Odločitev pa nima moči, če ni podprta s čustvom. Z željo, ki postane obsesija, ki je tako močna, da te spravi v akcijo. In ta akcija se začne s tem, da poiščeš primeren tečaj zase. Trenutek je pravi, saj se plesna sezona šele začenja oz. se je ravno dobro začela, plesne ponudbe pa je v obilju - če ne v tvojem, pa v bližnjem kraju.

Zapiši vse možnosti in sprejemljive datume na list papirja, ker ima napisana beseda večjo moč, kot če ostane le v glavi. Listu dodaj naslov, ki naj bo jasen in kratek, in naj odseva tvojo odločitev - da ga boš imela pred očmi tudi v trenutku, ko bo tvoje omejujoče prepričanje postalo zelo glasno (saj veš, tisti mali glasek, ki pravi "začni jutri", "ne potrebuješ res tega", "če si do sedaj bila brez, si lahko še naprej", "nisi dovolj dobra"... in podobno). Ko najdeš ustrezen datum in plesni tečaj, postane stvar resna - teorija se pretvori v prakso. Ponavadi je potrebno namreč svoje mesto na tečaju rezervirati in za to je potrebno opraviti vsaj en telefonski klic ali napisati elektronsko sporočilo. In to je to. Preprosto in enostavno.

Le da je pred tabo najtežji del - dejansko priti na tečaj. Zakaj je to tako težko? Ker nas je strah. Ker mali glasek v naši glavi postane zelo velik in glasen in uporabi vse sile, da bi nas zadržal v coni udobja. To je namreč primarna vloga naših možganov: da nas ščiti pred nevarnostjo. Le da kot nevarnost dojemajo vse, kar je neznanega in so "the greatest story tellers on earth".

​In sedaj pride prav tisti listek, na katerega si zapisala možnosti in datume. Vrni se k njemu in nanj - še preden se lotiš rezervacije termina - zapiši svoje cilje:

- Zakaj si se odločila iti na tečaj?

- Kako se boš počutila, ko boš uresničila svojo dolgoletno željo?

- Kako se želiš počutiti na tečaju?

- (dodaj še kakšnega svojega) ​

Ko so cilji zapisani, jih preberi naglas. Naj besede odzvanjajo okoli tebe. In jih ponavljaj. Pred ogledalom, na samem, v službi pri odmoru, ko čakaš na semaforju pri rdeči luči... Naj bodo tako jasni in podprti s prijetnimi čustvi in občutki, da bodo postali resnični še preden se bodo dejansko zgodili.

Naši možgani imajo namreč še eno zanimivo lastnost: ne znajo ločiti med dejansko situacijo in situacijo, ki se je zgodila le v naši domišljiji. Zato, če si situacijo, ki jo podpremo z močnimi pozitivnimi čustvi, vizualiziramo dovolj velikokrat, naši možgani verjamejo, da se je že zgodila in se bodo, ko se boš končno znašla v njej (npr. udeležba na tečaju), počutili znano in udobno. In če je situacija znana, naš mali glasek ne bo več ogrožen, ne bo se počutil izven cone udobja in te bo podprl pri tvoji želji. :)​

(Za navdih si preberi zgodbo igralca Jima Carreya: https://constative.com/celebrity/jim-carreys-fake-10-million-dollar-check/)

Jim si je napisal ček za 10 mio$, ga nosil v denarnici in vsak večer v hribu nad Hollywoodom vizualiziral, kako ga bo dobil. Na točno tisti datum, ki ga je napisal na ček, jih je tudi prejel - vseh 10 mio$. Tako močno je to...)

​Še ena stvar ti lahko pomaga pri pogumu in odločitvi, da boš obiskala plesni tečaj: fizična priprava nanj. Na spletu obstaja malo morje hitrih in učinkovitih vadb, ki jih lahko vpelješ v svoj vsakdan. Ne potrebuješ veliko: 10 - 20 minut raztezanja ali krepitve mišic, dovolj, da se boš tudi telesno počutila v kondiciji in pripravljeno na nove izzive. ​​

Vrnimo se k začetku: kako najti pravi tečaj zase? Preprosto - preizkusiš različne. ​

Tečaji Ladies tease potekajo po naslednjem urniku:

- začetna skupina: srede, 19.00 (60 minut)

- napredna skupina: ponedeljki, 18.30 (90 minut)

Pridružite se nam. :)


Zadnje objave
Arhiv
Spremljaj me
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page